2014. augusztus 18., hétfő

Nyaraltunk 2- Rosszabb idős napok...

Az egész nyaralásra az volt a jellemző, hogy szinte sohasem terveztük be előre mit fogunk épp csinálni másnap... Reggel felkeltünk, ha jó idő volt akkor strandra indultunk, ha rosszabbnak látszott vagy sok eső esett éjszaka akkor maradtunk és valami esőnapos programot találtunk ki. 
Ilyen volt az egyik reggel is amikor elég borús volt az ég. Hát akkor ma hajókázzunk. A kikötőben épp verseny volt a hajók közt kinek sikerül annyi utast összegyűjtenie, hogy érdemes legyen elindulni. Mi már évek óta mindig az Őszöd nevű vitorlást választottuk, így most nem szerettünk volna ezzel menni. A másik versenyző a Balaton nevű hajó volt. Ez volt nálunk a befutó, még akkor is, ha a kiírás szerint várni kellett rá fél órát. Addig ittunk a kikötő éttermében egy kávét, hallgattuk a zenét és bámultuk a vizet. Egy órás volt a hajóút, de elég is volt. Szerencsére most Marci sem félt attól, hogy körülöttünk mindenütt sok-sok víz van. Tetszett neki nagyon, hogy épp egy menetrend szerint közlekedő nagy-nagy hajó épp kikötött és indult tovább. A mi hajónk a Tihanyi félszigetig és vissza vitt minket. Már induláskor nézegettük, hogy bizony nagy vihar készülődik ismét a Bakonyban. Hatalmas sötét felhők gyülekeztek és villámlott dörgött. Közben ránk sütött a nap :-) Az órás út alatt szinte a hajó minden pontján voltunk, a fiúk mindenre kíváncsiak voltak. Kiszállás előtt Zozi ismét szerette volna "vezetni" kicsit a hajót. A Kapitány bácsi igazán jó fej volt, mert megengedte nekik, hogy bekukkantsanak a fülkébe, így most is van kormánykerekes képünk :-) 



Egy másik nap amikor szintén hűvösebb volt (még hosszú ujjút is fel kellett venni) Beáék útinaplójából vettük az ötletet, felkerestük mi is az Akváriumot Nem lesz ez rossz szerintem... Most még nagyon-nagyon picurkák azok a halak :-) de majd megnőnek :-) Természetesen a fiúknak is (hasonlóan Mátéékhoz) legjobban az érintőképernyős információs táblák tetszettek... szinte mindet átállították más nyelvre...Nagy kedvenc volt még az épület előtti minijátszótér, bár épp nagyon sokan voltak, de azért sikerült felülniük erre-arra. 



Természetesen most sem maradhatott ki a kis-vonat, aminek a szövegét szerintem már majdnem kívülről fújjuk :-)
Ami viszont újdonság volt, hogy felfedeztünk egy új parkolóhelyet, (eddig mindig a kikötőnél parkoltunk méregdrágán) most egy utcányival feljebb van egy parkoló, ahol mindig találtunk szuper helyet ráadásul másik zónába esik így sokkal kevesebbe került. Egy hangulatos lépcsősor vezet fel, amin a fiúk -míg mi "öregek" megmásztuk- kb 2-3-szor rohantak rajta oda-vissza... :-) 


Ilyenek voltak a rosszabb idős napok, de volt ám jó idő is :-) Folyt köv...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése