2014. augusztus 23., szombat

Falunapon

Egy hete (mondom, hogy utolérem magam) Újszilvásra a falunapra hívták meg Apácskát ismerősei. Kedvelem azt a helyet. Nagyon sokáig dolgoztam helyettesítő munkatársként, 13 faluból állt az akkori körzetünk, többek közt Újszilvás is köztük volt. Szerettem, mert igen egyszerű, de jólelkű, segítőkész és őszinte embereket ismertem meg ott.
Tehát ezért is örülök, ha elmegyünk oda. Amikor felvetődött a lehetőség, hogy mehetünk, szeretnénk-e számomra nem volt kérdés. :-)

Az időnk szuper volt, napsütés de nem forróság. Amikor odaértünk nagyon meglepett, hogy nem volt tömeg, viszont szinte rögtön kiszúrtam a régi munkatársakat. Már nyugdíjasok. Azonnal invitáltak, hogy menjünk oda, kínáltak ezzel-azzal. Végül még ebédre is ott fogtak minket :-) Bográcsban főtt kakaspörköltet ettünk.
Közben persze felfedeztük még jó néhány ismerőst, nagy volt a viszontlátás öröme :-)

Maga a rendezvény is szuper volt. Kicsiknek, nagyoknak egyaránt programok, így esély sem volt arra, hogy unatkozzunk.
Nagy sikert aratott a népi játszótér, lehetett fateknőben horgászni fahalacskákra, célbadobálni szalmabálákra helyezett konzervdobozokra, lengőtekézni, gólyalábazni, koszorút célbadobni, libikókáról plüssnyulat ugratni illetve kosárral elkapni, óriásmalmozni, ugróiskolázni. Mindez nagy sikert aratott, nem nagyon tudtuk otthagyni ezt a területet.

Dél körül hoztak egy hatalmas ugrálóvárat ami teljesen ingyenes volt, és egy szumózó szőnyeget szumós ruhákat. Mindent ki kellett próbálni :-) nagyszerű volt.

Később érkezett egy tűzoltóautó. Odaállt a tér közepére és minden zugába be lehetett kukkantani. A gyerekek megnézhették a sofőrfülkét is. Na ez kellett csak Marcinak onnan kezdve ki sem lehetett szedni onnan :-) Hol az egyik hol a másik ülésen ült és még azt is kidumálta magának, hogy a sisakot felvehesse :-) Később még az autó tetejére is felmászhattak.
Fantasztikus élmény volt nekik.

Eredetileg nem egész napra terveztük a programot, de úgy sikeredett... már jócskán este volt mire hazaértünk. Persze maga az út majdnem egy óra...

Marci másnap reggel azzal ébredt, hogy tűzoltó volt álmában :-)
Zozi még ma is emlegette milyen jó volt és számolja a hónapokat mikor lesz megint :-)

Jó sok hasonló élményt szeretnénk. Jó volt, feltöltött a sok-sok szeretet amit kaptunk. Köszönjük :-)

1 megjegyzés:

  1. Jaj, de jó! Na, majd legközelebb mi is átmegyünk :) Mi is nagyon szeretjük ezeket a rendezvényeket, és egyre aktívabb a környékünk ;)

    VálaszTörlés