2018. május 1., kedd

Weiner hét a zeneiskolában

Biztosan volt már ilyen cím, nem kerestem vissza.
A múlt héten tartotta a zeneiskola fennállásának 75. évfordulóját. Bár nem ebből az apropóból, -de ezt is ünnepelték- tartották a Weiner hetet.
Ilyenkor minden nap koncertek vannak. Hétfőn G bácsi, Zozi hangszertanára tartott egy koncertet. Ő nemcsak zenetanár, hanem előadó művész is. Van egy együttese, ami főleg a gyermekeiből áll, illetve a saját szerzeményeit adják elő. Nos, ebből kaptunk némi ízelítőt hétfő délután-este.
Jó kis koncert volt, nem egy megszokott. 
A többi napon is fantasztikus programok voltak, de hát más dolgunk is van, mint a zeneiskolában koncertet hallgatni... így kihagytuk a kedd, szerda, csütörtököt.
A pénteket nem... ugyanis azon Zozi is fellépett. Tudom arról volt szó,  hogy most  pihentetjük a hangversenyeket, tanulmányi versenyeket, de hát mégis csak egy városi rendezvényre hívták...
A pénteki program a népzene témát járta körbe. Így minden olyan hangszer szerepelt ami népzenét meg tud szólaltatni. Ezt kiegészítették a népdal tanszakosok énekei is.
Zozi három új darabot kapott citerára, ezeket játszotta. Bár tudta kívülről,  de izgult nagyon és mankónak ott volt a kotta is. De nem is nézte.
Ügyesen, hiba nélkül   tökéletesen játszotta végig.
Szóval ismét büszke vagyok rá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése