2018. május 24., csütörtök

Zozi a csavargó... avagy Az erdei iskola

Múlt héten kedden indultak Zoziék a várva várt erdei iskolába. Már tanév elejétől készültek rá. Házi feladatnak is ki volt adva például,  hogy meg kell tanulniuk az ágyneműt fel és lehúzni. Na jó, azt épp nem túl  sokat gyakoroltuk...
Aztán eljött a nagy nap.  De milyen a mi formánk... a megelőző hetekben hőmérsékleti csúcsokat döntöttünk, aznap reggel viszont leszakadt az ég. 
Nem szakadó, hanem ömlő esőben indultak útnak. 
Hát nem kicsit izgultam... azért három éjszaka,  mégis  csak  három éjszaka... indulás előtt megkapta a 3-szor 10 jóéjtpuszit... egy apró, parfümömmel befújt plüssmalacot is becsempésztem a csomagba... de úgy tűnt nekem esett rosszabbul az elválás.
Na itt jobb, ha beszúrom az iskola fb. bejegyzését...
Negyedik évfolyamunk az erdei iskolában
Május 15-18-ig negyedikeseink ismét a Mátrában töltöttek négy felejthetetlen napot. Első nap a parádsasvári üvegmanufaktúrába és a szomszédos üvegmúzeumba látogattak el, majd estefelé megérkeztek szálláshelyükre, a mátraházai Református Üdülőbe.
Második napon, szerdán másfél órás gyalogtúrán elérték a kékestetői hegycsúcsot, felmásztak a kilátó tetejére is, majd vacsorára visszaérkeztek a szállodába. Minden gyermeknek és az őket kísérő pedagógusoknak is becsületére vált ez az erőpróba.
A harmadik napon délelőtt a környékbeli erdők növény- és állatvilágáról hivatásos erdész előadását hallgatták meg. A délutánt az Adrenalin Parkban kezdték, majd a sástói kilátó tetejéről csodálatos panoráma tárult eléjük.  Este a szálláson bátorságpróbán vehettek részt tanulóink.  
Utolsó napon, pénteken reggel indultak, Mátrafüreden felszálltak a kisvasútra, elkerekeztek Gyöngyösig, ott megtekintették a Mátra Múzeum állandó tárlatát. Hazafelé útjukon megálltak Jászberényben, a Jász Múzeum kiállításán Lehel kürtjét is láthatták.
A változatos hegyvidéki táj élménye elmélyítette tanulóink évközben szerzett elméleti tudását. Osztályainkat elkísérték osztályfőnökeik és napközis nevelőik. A túrákat az igazgató úr vezette.
Gyakorlatilag ennyi...
Bár minden este beszéltünk telefonon, de nagyon hiányzott.  Marci az első este már hiányolta és rajzolt egy képet Zozinak,  hogy majd ha hazajön megtalálja az ágyán az ágytakaró alatt eldugva. Minden este elmondta neki telefonon, hogy mennyire várja. Olyan kis elárvult volt egyedül.
Na de eljött a péntek, megvolt a nagy öröm.  Zozi hazajött. Kapott tőle egy hűtőmágnest és kulcstartót.
Zozi hihetetlen nagy élményekkel jött haza. Na meg közel 1600 képpel.  Mindent dokumentált. Vannak közte nagyon-nagyon jók is. Majd lementem és mutatom...
Most a tanító nénik képei vannak még csak.

1 megjegyzés: