2018. április 23., hétfő

Szent-György napi virágvásár

Bejelentkezem...
...mert megvagyunk ám...

Tulajdonképpen semmi extra nem történik velünk.  Suli, suli, suli, munka, munka, munka... aztán nagyon más se.
...pláne jó dolgok... a rosszakat meg minek írjam...

Múlt szombaton volt megtartva városunkban a ...sokadik Szent-György napi virágvásár. Ez szokott lenni az év első nagyobb fesztiválja. Szokásos városközpont lezárva, és egy óriási sétálóutcának berendezve. Ez ilyenkor általában két napos rendezvény,  a második nap a György napi kirakodóvásárral záródik a program. 
Idén ki tudja miért egy héttel előrébb hozták és egy napba sűrítettek mindent. Biztosan jó buli volt a délelőtt is. Nekünk halandóknak munkanap volt.
A gyerekek bezzeg suli-szünnapot kaptak...
Sőt aznap volt az iskolabál is, de ez számunkra felejtős volt. Vittünk tombolatárgyat, vettünk támogató jegyet.

Na visszatérve a fesztiválra...
Jól kipurcanva értünk haza Zoli is meg én is. A fiúk persze rögtön és azonnal indulni akartak. Kicsi szusszanás után tornacipőt húztunk és begaloppoztunk a városba. Kocsival esélytelen parkolni... jó kis séta volt a tűző napon...
Megnéztük a kirakodókat. Ilyenkor főleg népművészeti dolgok vannak. Kosarasok, fazekasok, fafaragók, kézműves sörök na meg rengeteg virág, némi körhinta-ugrálóvár.
Idén jubilál az egyik középiskola. Toldi Miklós nevét viseli és nagyon korrekt módon ünnepelték meg. Volt az egyik téren berendezve egy gyereksarok. Próbára tehették magukat a kicsik némi ajándékért cserébe. Naná, hogy végigjártuk. Volt boszorkány konyha  illatokat kellett kitalálni, cserébe arany kavicsokat kaptak. Volt egy boszorkány aki "itt a piros hol a piros" játékot játszott velük, cserébe jósolt a varázsgömbjéből.
Lovagi tornán is részt vehettek. Öt feladatot kellett elvégezni és lovagi emléklapot kaptak. Így aztán célba dobtak, kecskét löktek, gólyalábaztak...
Jó kis program volt. Szerencsére épp elcsíptük a végét,  mert alig végeztek a fiúk össze is pakoltak.

Még ugrálóvárazásra is maradt erejük... mondtam én, hogy duracell kölykök...

Ittunk egy limonádét,  apa egy kézműves sört és hazaballagtunk. Lett volna még este Charlie koncert, de nem vártuk meg.
Végül is jó volt...

2 megjegyzés: