2016. augusztus 15., hétfő

Nyaralás 2. - Állatkertben

Jött egy kis hűvösebb idő, így nem mertük a strandot megkockáztatni, ezért inkább Veszprémet vettük célba,  ott is az állatkertet.

Jó régen voltunk, még Zozi pici volt, babakocsiban toltuk.
Bevallom,  nem szeretem ezt az állatkertet (igazán egyiket sem),  mert itt olyan szomorúak az állatok.

Nagyon meglepő volt,  hogy teljesen más irányba terelt az állatkertet jelző tábla, mert eddig a Viadukt alatt volt a bejárat, most pedig pont az ellenkező irányba kellett menni. 
Jó nagy parkoló volt..... Ééés jóóóó hosszú sor a pénztárnál. ... Neeem,  még annál is hosszabb... Úgy kb egy órát álltunk sorban...

Magát az állatkertet nagyon klasszul felújították. Illetve egy részét, mert még nincs teljesen kész. Hatalmasak lettek a kifutók.  Pont kisütött a nap is, nagyon meleg lett, így az állatok is az árnyékot keresték volna,  a nagy kifutókon úgy kellett megkeresni őket.

Vannak több helyen látvány-etetések, bár mi egyet sem láttunk, mert mindig máshol voltunk épp.

Ami nagyon nem tetszett...  a majomház... Szegény csimpánzok ott voltak bezárva egy házba,  ahol még természetes fény sincs... sem fű, csak néhány faág, a vendégek felé pedig egy üvegfal választja el őket... de nem is játszottak,  hanem hátat fordítva gubbasztottak....

Ennek pont ellentéte a gyűrűsfarkú makik kifutója, ahová be is lehet menni,  szinte karnyújtásnyira vannak az állatok. Vagy a madárröptető, hát az nagyon klassz, ott röpködnek a látogatók közt a szebbnél szebb madarak.

Csináltak egy hatalmas játszóházat is, ahonnan alig lehetett kicsalogatni a fiúkat.
De persze a főfő attrakció a dínopark volt.  Klassz nagy területen alakították ki,  tényleg látványos.  Aki pedig kicsit jártas is ebben a világban az még nálam is jobban értékeli. Nem vagyok oda értük, -annyira a fiúk sem-, de érdekesnek találtam. 

Mi a sort az elefántokkal és a pingvinekkel, fókákkal zártuk. Na ők a kedvenceim,  és ráadásul már a szuper felújított helyükön vannak. 

Az állatkertet folyamatosan építgetik, biztosan nagyon jó lesz,  ha teljesen kész lesz. 

Egy napi kirándulásnak tökéletes volt. 

1 megjegyzés:

  1. Mind a két bejárat megvan. Mi is gondoltuk, hogy esetleg megnézzük az új dinóparkot, de mivel tavaly pont voltunk az állatkertben, most kihagytuk. Amúgy tényleg nagyon sokat változik évről-évre.

    VálaszTörlés