2014. szeptember 27., szombat

Erdei kirándulás

Apa nincs itthon péntek hajnal óta...
Pénteken munka után indultak céges sportnapra. Majd csak vasárnap délután jön haza.

Egyrészt hangulat-terelésül, másrészt mert olyan csodás idő volt ma, szabadtéri programot terveztem. Már hétköznap körvonalazódott a terv, de véglegesen csak tegnap döntöttem el, hogy hová menjünk. Persze maradhattunk volna itt a lakótelepen is, de már kibírhatatlanul unalmas... már minden repedést ismerek a járdákon...

Tehát... van nekünk a várostól nem messze egy Pusztai tölgyesek nevű parkerdő félénk. Gyerekkorom kedvelt helyszíne... itt tartották régen a majálisokat, ide jártunk kerékpárral szalonnát sütögetni, bográcsozni, vagy csak úgy sétálni. Van itt egy hatalmas nagyon öreg tölgyfa, a Basa-fa. Mondák, legendák születtek róla. Itt olvasható róla bővebben.

Szóval az jutott az eszembe, hogy megnézzük ma az őszi erdőt. Ebéd után icipicit aludtak a fiúk, aztán nekivágtunk. Milyen jó lett volna, ha már Marci is bicajozna mehettünk volna azzal. De sajnos nem...  így az autóban utazott Zozi biciklije és Marci futóbiciklije. Az erdőbe nem szabad autóval bemenni, de van egy parkoló a bejáratánál ott megálltunk mi is. A fiúk onnantól tekertek, suhantak :-) Csak úgy céltalanul mentünk utacskákon, ösvényeken.
Bár őszi erdőt nem nagyon láttunk, mert még minden eleven zöld, de sok érdekességre rácsodálkoztak a fiúk. Azthiszem nagyon tetszett nekik. Láttunk érdekes madarat, bogarakat, gombákat, faodut. És persze nem hagytuk ki a Basafát sem. Na volt ám ott hűű, meg  óóó... :-)
Klassz volt:-)

4 megjegyzés:

  1. hűűű de szuper :) Mi is erdőztünk, de a képek szerint úgy látom egy másikban ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-) a jó idő miatt szinte kötelező volt a szabadtéri program. Merre jártatok?

      Törlés