2017. június 11., vasárnap

Még május... -Zozi kirándul

Igen... Mééég májusban történt...  Így le vagyok megint maradva...

Zozi egyik nap azzal jött haza a suliból,  hogy eldöntötték az osztálykirándulás helyét és időpontját.  Igen és Anyaaa fényképezőgépet is lehet vinni... Na kb ennyit tudtam meg,  mert nem bökte ki a részleteket.  Aztán persze szép apránként megtudtam... Budapest az uticél, azon belül Hősök tere,  Parlament,  Margitsziget,  Dunapart. Éééés vonattal,  trolival,  villamossal...  Na az én szívem kb itt állt meg...  Hogy ennyi gyerek tömegközlekedésen? Szülők meg nem mehetnek? 

Volt kb 4-5 napom, hogy barátkozzak a gondolattal.  Ráadásul Zozi minden nap olyan témával állt elő, hogy mit kell csinálni,  ha lemarad a csoporttól, fennmarad a villamoson, elveszik meg hasonlók...  Annak fényében,  hogy tavalyi tanévben ott felejtették Zozit a másik iskolában amikor valami rendezvény volt...  Hát minden voltam csak nyugodt nem... 

Aztán eljött a nagy nap,  8 órás vonattal indultak. Oda Zoli vitte. Szerencsére Ica néni 3 képet napközben megosztott a fb csoportban.  Csekkoltam, hogy igen látom, akkor megvan még.  Tudom, túlparáztam, de nem tudtam nyugodt lenni. 

5-kor ért be a vonat amivel jöttek,  de mi Marcival már fél órája ott ültünk "vonatokat lesni".  Jöttek sorban a szülők.  Szerintem hallani lehetett azokat a hegyomlásokat amik zuhogtak le az anyukák szívéről amikor megérkeztek.  Retkesen,  izzadtan,  fáradtan és hiánytalanul. :-)  Élmény hegyek.  Csak mesélt, mesélt. Itthon megnéztük a fényképeket amiket készített.  Meglepően jól sikerültek.  Ahhoz képest,  hogy egy ezer éves kis gépet adtam oda, amiért annyira nem is lett volna kár,   ha baja esik netán elhagyja. De vigyázott rá :-) ügyesen. 
Szóval itt bebizonyosodott, hogy nem vagyok én még elég érett egy ilyen kalandos kirándulásra. Pedig jobb, ha edzem magam,  mert negyedikben 4 napos erdei iskolába mennek a Mátrába... :-)

Másnap mindenkit megdicsért a Tanító néni,  fegyelmezett és szófogadó volt az osztály.
Na lássuk, milyen Budapest Zozi szemével:  (az utolsó kép pedig találós kérdés,  szerintetek mit fényképezett)

7 megjegyzés:

  1. Pestinek könnyű az utolsó :)
    Villamos/Busz csuklójában a lamellák :)

    Ügyes fiú ez a Zozi!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mobilja van ennek az ügyes fiúnak? Mert a képek láttán lenne neki egy szupi meglepetésem!!!

      Törlés
    2. Nincs még neki, még egy év... 4.osztály végére ígértük meg, ha jó lesz a bizonyítvány :-)

      A meglepi ötletet priviben kérem, mert úgy tűnik olvassa néha a blogot :-D előbb-utóbb megérem, hogy belekotyog :-)

      Törlés
  2. Ez szerintem a troli csuklója :-)
    Valóban klassz képeket készített Zozi! Biztos nagy élmény volt nekik.
    A tömegközlekedéstől pedig nem kell félni, sokkal jobban járható a város, mint egy nagy különbusszal, nem beszélve a parkolási nehézségekről. Persze én könnyen beszélek, mert hozzá vagyunk szokva :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem félek a tömegközlkedéstől sem Pesttől, hiszen évekig ott éltem. Imádom is. Konkrétan attól féltem, hogy elveszítik valahol... Majdnem 60 gyerekre volt 5 tanár.

      Törlés
    2. Én ilyenekre gondolni sem merek!

      Törlés