2017. május 19., péntek

Mennyire nagy esemény egy ovis ballagás?

Bocsánat Erika Tőled loptam a címet,  mert ugyanaz a kérdés nálunk is. 

Kb 1 hónapja lebegtette meg a témát az óvónéni.  Most hétfőn volt szülői értekezlet,  biztossá vált a dátum...  és a program...

-Első sokk: június 1-én CSÜTÖRTÖKÖN!!!!! fél 4-kor lesz az évzáró...  Utána kb 3/4 óra szünet, mert a másik csoport utánunk tartja. 5-kor ballagás...
Kérdés: addig mit csináljunk a gyerekekkel?  Válasz: játszhatnak az udvaron...  (nanáááá, fehér ingben,  ünneplőben)

-Második sokk: Ha lehet ne hívjunk vendégeket a ballagásra,  mert azt egyszerre tartja a két nagycsoport és nem férünk el a teremben. 
Kérdés: miért nem lehet az udvaron tartani? Válasz: háát nincsenek felkészülve egy esetleges rossz idöre...
(Nanááá, majd szólok a családnak,  hogy kész, menjetek haza a ballagás az a mi ünnepünk...)

Szóval mennyire fontos egy ovis ballagás???  Gyanítom,  hogy csak nekünk az...  Facsarodik a szívem,  ha eszembe jut...  és naponta többször megesik... Mert a legkisebb miért nem kaphat ugyanannyi figyelmet,  ünneplést, mint a nagyobbak?  Neki is lezárul egy korszak az életében...  Neki is becsukódik egy ajtó és kinyílik egy másik.  Miért nem köszönhetünk el méltó módon a kisgyermek kortól? 

Az még csak egy ráadás volt a szülőin, hogy kategorikusan közölték,  hogy a tervezett június 19-i zárást előre hozták június 2-re. Már ha lehet pénteken ne is vigyük a gyerekeket.
Háát viszlát óvoda.... No comment... 

2 megjegyzés:

  1. Hát legalább nem vágyunk vissza!:-)

    VálaszTörlés
  2. Előre kell nézni, iskola jön. Ez az egész ballagás, ovis korban, csakis a szülőt és a rokonságot érdekli. Ki megy el, mit visel, milyen ajándékot visz, hányan mennek el, mekkora felhajtás lesz ebéddel stb. Újkori divat csak.
    Szeressétek egymást és örüljetek egymásnak - ez a lényeg.

    VálaszTörlés