2017. június 13., kedd

Még május... -Gyermeknap

A fényképek szerint a gyermeknap volt a következő megemlítendő dolog. 
...biztos volt más is, a naptárban minden nap fullosra volt írva májusban. 
A városi gyermeknapot szombaton tartották.  Milyen mázli, mert nekünk az a vasárnap egy igazán jeles nap lett, de nem lövöm le a poént...
Szóval jó korán ebédeltünk,  mert ki szerettünk volna menni a felújított Cifra-kertbe.  Ez a város úúúj projektje... Vagyis az egyik.  Már régebben írtam,  ez egy park.  Fás, árnyékos, réges-régi park.  Volt...  A város pályázott és nyert egy valag pénzt, ebből újjáépítették a Cifra-kertet. Sok régi dolgot lebontottak, építettek egy hasonlót,  lett egy játszótér,  ez igazán klassz...  De... Rengeteg egészséges fát kivágtak... Nem az összeset, de nagyon sokat... Odalett az árnyas, park... Lett helyette egy óóóriási placc térkőből...  Ide szervezik ezentúl a városi rendezvényeket. Lett a régi,  már nem működő kertmozi helyett színpad. Meg tényleg mutatós, új, modern,  de elveszett a régi varázslatos,  csupafa, madárcsicsergős parkunk.
Na elég a kesergésből (lenne még mit)
Szóval kora délután kiautóztunk. Volt minden.  De szó szerint... minividámpark. Szerencsére a fiúk nem kattantak rá mindenre, dodgemeztünk, meg ugrálóváraztak. Néhány limonádé is lecsúszott, de inkább érdekesnek találták azokat a játékokat, amik a rendezvény részei voltak.  Ezen a napon ingyenes szokott lenni.  Dobtak dárdát, ijjászkodtak, törtek diót,  horgásztak, játszottak egy csomó népi játékkal,  de a legnagyobb szám a kalandpálya és a mászófal volt. Ezeken többször is végig mentek.  Nem volt őrült sorbanállás, így jól kijátszhatták magukat. Már estébé hajlott az idő, mire hazaindultunk. Még megkoronáztuk a napot egy finom fagyival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése