2013. december 27., péntek

Karácsonyunk... ami előtte-közben-és utána volt...

Kezdem az ovis karácsonnyal.
17-én lett volna Marcinak az ovis karácsonyi munkadélután. Sajnos beteg lett... nagyon durván... még kruppos fulladása is volt... így Ő az idén lemaradt az ovis bulizásról. Viszont így egy héttel neki hosszabb lett a téli szünet. 
18--án Zozi ovis karácsonyára volt jelenésünk. Fantasztikusak voltak. Előadtak egy mesét, énekeltek, szavaltak. Bár a létszám náluk is erősen csökkentett volt (ott is sok a beteg gyerek) de ügyesen okosan előadták a kis műsorukat. Utána egy aranyos karácsonyi díszt készítettünk el közösen. 

Ezután, még néhány napot várni kellett az igazi nagy karácsonyi ünneplésre. Nálunk Jézuska jön. Együtt díszítjük a fát, de az ajándékokat a Jézuska hozza. Persze csak akkor, ha tetszik neki a karácsonyfánk. ...hát az idén biztosan nagyon tetszett, mert nagyon szép ajándékokat kaptak a gyerekek. 
Az ünneplés pedig -szokás szerint- elég zsúfoltra sikeredett. Karácsony estéjén nálunk volt az ünneplés, Anyuékkal és Öcsémmel. 25-én Zoli családjához mentünk, majd amikor hazaértünk még megnéztük Mamiék fája alá került-e ajándék. 26-án Apuéknál volt ebéd, ahol összegyűlt az összes gyerek és unoka. A kicsik minden nap annyira elfáradtak, hogy tőlük szokatlan módon reggelente csak 8, fél 9 körül keltek csak így mi is tudtunk kicsit tovább aludni. (ez óriási ajándék volt tőlük)





 Még egy kép ami közvetlenül az ünnepek előtt készült. Így ez az aktuális kedvenc.




2 megjegyzés: