2013. szeptember 4., szerda

Augusztusi elmaradások pótlása...2.

A nyaralás:

Soha életemben nem volt még ilyen, hogy két teljes hetet tölthessek a Balatonnál. Jól tettük, hogy így terveztük. A szállásunk ugyanott volt, mint tavaly Balatonfüreden. Ez is tökéletes választásnak bizonyult, most sem csalódtunk. Bár jó előre, még télen lefoglaltuk, hogy biztosan legyen hely :-)
Az időjárás is nagy barátunk volt, a legmelegebb napok épp akkor voltak. Na jó, 1-2 hűvösebb nap becsúszott, de ez pont kellett ahhoz, hogy felfrissüljön minden. Kedvencünk a csopaki strand, oda jártunk át fürödni szinte minden nap az első héten. Úgy terveztük, hogy jóóól kiáztatjuk magunkat és csak a második hétre terveztünk kirándulásokat. Hát ez egészen másképp alakult.

Egyik hajnalban Zozi tűzforrón ébredt és a torkát fájlalta. Alig vártam, hogy reggel legyen, elrohantunk orvoshoz, mert ez sajnos több volt, mint kis hőemelkedés... mandulagyulladása volt, amit nem igazán értettünk, mert bár evett fagyit, de okosan lassan nyalogatva, nem ivott hideget stb... Kereken egy egész napig volt 40 fokot súroló láza, hol kicsit felette, hol kicsit alatta. Semmi lázcsillapító nem hatott, a hűtőfürdő is csak addig amíg a vízben feküdt. Csak aludt, vagy sírt vagy hányt a láztól...  Aztán amikor eltelt 24 óra, ahogy jött a láz, úgy ment is, csak borzasztó torokfájás maradt. Másnapra persze Marci is belázasodott, így volt egy lábadozónk és egy nagyon lázas gyerekünk... Újra doki keresés. Neki is hasonlóan zajlott a dolog, egy teljes nap láz utána torokfájás...

Mire mindketten valamennyire jobban lettek, eltelt a második hét is majdnem. Két napunk maradt arra amit beterveztünk egy hétre. Így ugyan kicsit sűrítve, de elmentünk hajókázni ahol Zozi igazán az elemében volt, imádta :-) még a hajó kormányát is kipróbálhatta :-)
Marci viszont most nagyon félt, szinte az egész utat rám tapadva töltötte. (még jó, hogy csak 1 órás utat választottunk) Nem tudtuk, hogy rosszul van, vagy csak a ringatózás nem tetszik neki.
Viszont a városi kis vonat annyira tetszett a fiúknak, hogy ott két menetet is mentünk. A másodiknál Zozi elaludt apának dőlve :-)

Augusztusban tartja a város a borheteket, így a parti sétány tele van kirakodóval. Köztük volt egy "tulipános ház" is, ami Zozi kedvence lett, főleg mert az eladó nénivel nagyon jókat tudott beszélgetni és nagyon finom szörpöket árult. Ki nem hagyhattuk amikor arra jártunk. Sőt amikor haza indultunk még külön oda el kellett menni, hogy elköszönjenek egymástól :-)

Persze minden nap megetettük a kacsákat és hattyúkat is, mert szegények biztosan nagyon éhesek voltak... :-)  Már profi módon apróra felkockázott szikkadt kenyérrel érkeztük, hogy ne ott kelljen tépkedni.

Ahogy Zozi elnevezte még két éve a "földi csobogó" sem maradhatott ki a napi sétából. Jó időben kicsit pancsolhattak is benne. Csak módjával, mert -bár idén merült fel bennem először- vajon mennyire tiszta az a víz????

Tehát úgy gondolom jó kis nyaralás volt még így a betegségekkel megspékelve is... Pihentünk, együtt voltunk és ez nagy kincs manapság.



Valaki súghatna, hogy a tutijó és éles képekből nagyon jó felbontással készített videó miért lesz feltöltés után életlen...

2 megjegyzés:

  1. Dejó lehetett! Álom ;-) Így teloról élesek a képek és csodásak :-)

    VálaszTörlés
  2. Csopak forever :) - bár lehet, hogy az előző posztban írtál róla.

    Súgok: azért rosszabb, mert a youtube "lekonvertálja" a minőségét... Vagy valami hasonló. Múltkor olvastam róla...

    VálaszTörlés