2012. január 4., szerda

2011. ...ABC-ben


Csak hogy kicsit rendhagyó legyen. Az ötlet nem magamtól, hanem Ferilkától
származik, egyszer valamikor Ő készített hasonlót, és megtetszett.


ALVÁS: Egy éve a felállás a következő volt: Marci kapott egy utazóágyat így abban aludt, de nagyon sok ébredéssel, Zozi pedig a gyerekszobában saját ágyában. Na most ez arra módosult, hogy bár mindenki a helyén alszik el, de a mi ágyunkban ébredünk négyen. Hát nem mondom, hogy túl kényelmes :D
BESZÉD: Zozi hihetetlenül sokat fejlődött szókincs ügyileg, eszméletlen dolgokat mond. Marci mindent megért, meg is érteti magát, de semmit nem beszél. Illetve a kis haspók egyetlen "szava", hogy hamma... vagyis enni kér :) na jó, még lelkesen tik-takozik és brümmög, nénózik, vau-vauzik, béget :D  ...de semmi anya, apa vagy valami értelmes...
CUMI: A nem cumizó Marci a fogzáskor kicsit rászokott a cumira, de nem kell állandóan, csak ha eszébe jut rág rajta egyet-kettőt. Viszont nem mindegy, hogy milyen, ragaszkodik ahhoz a két darabos kiszerelésűhöz amit egyszer a Tescoban vettem. Az egyiket el is hagytuk egy séta alkalmával, de nem tudom pótolni sem, mert egyszerűen eltünt a polcokról...
CSALÁD: A létszám nem változott 2011-ben :)
DOKI: Sajnos jó sokszor látogattuk őket...
EVÉS: Nincs rá panasz, Zozi szépen önállóan, Marci kis segítséggel eszik.
ÉTVÁGY: Zozinak lehetne jobb is, pláne az oviban. Marci viszont mindenevő, bármit szívesen. Na jó, a tejbegrízt ő sem szereti...
FOG: Zozi 20 fogú lett, nála az egész fogzás könnyített menet volt. Marci nagyon fájdalmasan növesztette őket, ...és még nincs vége... hátra vannak a szemfogak és a hátsó rágók...
GONDOLATOK: Vannak szépek, csúnyák, okosak és ostobák. Van amikor nem sikerül úgy megfogalmazni ahogy szeretném.
GYEREKDOKI: Sok-sok bosszúság... Hát végül nem cserélődött le... nem volt kire, de nem hozzá hordom a kicsiket, hanem ahhoz a doktornőhöz, akivel egy a rendelőjük és váltják egymást. Kicsit trükközni kell ugyan, de megéri...
HISZTI: Szerencsére nem nagyon volt vele dolgunk :) alapból nem hisztisek, amit meg nem szabad azt akkor sem szabad.
IKREK: Ikreeek? Na ezzel még mindig a sírba tudnak kergetni.... Mert bár nagyon hasonlítanak, de a korkülönbség azért látszik.
JÁTÉK: Köszönjük szépen van elég. Sőőőt... Komolyabban, imádnak játszani, legyen az bármi, akár egyedül, akár együtt szívesen játszanak. Szeretem csak úgy nézni is amikor elmélyülnek valamivel :)
KÖNYV: A másik kedvenc :) Zozi minap azzal lepett meg, hogy a kedvencét a Boribon kirándul-t elmesélte magától. Marci is szívesen lapozgatja. Bár rá figyelni kell, mert szó szerint falja a könyveket... :)
LOTTÓ: Mivel többször bebizonyosodott, hogy Zozi milyen szerencsés, ősszel kitöltettünk vele egy lottót. Hát már azóta többször volt kettese... :D egyszer csak telibe találja...
MESE: mese és mese és mese. Mindig, ha van rá idő. Zozinak minden este, de egyre többször jön Marci is egy könyvvel, hogy meséljek :)
NŐK: Az ovikezdéssel az is bebizonyosodott, hogy Zozi bizony a nők/lányok kedvence :D Szeretik az óvónénik, a dadusok, de a csoportban van két kislány akik szó szerint versenyeznek érte :D (most még jót mosolygok, nem tudom később is ennyire tetszik-e)
NYARALÁS: ...hát sok szerencsénk most sem volt, de majd a 2012-es talán jobb lesz.
OLTÁS: Mindhármuknak volt benne része... a legmeglepőbb, hogy mindenki jól viselte.
ÓVODA: Sokat írtam a könnyes kezdésről. A téli szünet előtti utolsó napon délután volt rá lehetőség, hogy mi szülők is bemehettünk és a gyerekekkel együtt karácsonyi díszeket készítettünk. Közben az óvónénivel nagyon jót beszélgettünk Zoziról. Nagyon látványos a fejlődés amin keresztül ment, már nemcsak, hogy nem sír, de nagyon szépen kinyílt. Mindenben közreműködik, a verseket nagyon gyorsan megtanulja és tanítja a többieknek :D Vidám és barátkozó. Hát majdnem sírtam örömömben :)
PELENKA: Zozival elköszöntünk tőle nappalra tavasszal, de nyár eleje óta éjszakára sem kell. Marcinak kell még természetesen.
RÖVID: ...minden nadrágjuk..., minden éjszaka..., minden pihenéssel töltött idő...
SULI: Nemsokára kiderül milyen Zsuzsinak a félévije, mennyire vált be az új iskola. Hát egyenlőre úgy tűnik, minden rendben, aztán majd meglátjuk.
SZOPTATÁS: Marcinál nagy kudarc, de lassan túl teszem rajta magam. Zozi még esténként mindig kéri.
TESTVÉR: Jó testvérek szerintem. Persze vannak konfliktusok, de szeretik egymást.
TY (a tyúkon kívül nem jut eszembe értelmes szó, azt meg csak esszük :D )
UTAZÁS: Szeretünk utazni, pláne, ha csak úgy magunk kedvéért tesszük. A gyerekek is partnerek benne, szeretnek csavarogni :)
ÚJ: Van új családtag nálunk is azért :) beköltözött a fürdőszobába egy mosó-szárítógép. Hogy ez mekkora találmány!!!!!!! Biztosan van más új is, de én ennek örülök a legjobban :)
ÜNNEP: Majdnem minden hónapra jut 1-2 ünnepelni való. Igyekszünk senkit nem elfelejteni...
Ű (na ű betűs meg pláne nem ugrik be...)
VICCES: Mostanában sok vicces dolgot mond Zozi,igyekszem őket észben tartani, amit pedig lehet ide is leírom. Idén sem lesz ez másképp.
ZENE: Gyakran szól. Szeretjük, van amikor táncra is perdülünk :)
ZSUZSI: Igen, mostanában sokkal kevesebb szó esik róla tudom, de ő már lassan kinövi a babablog kategóriát. Kamasz és nehéz róla olyan dolgokat írni, ami ne sértené a hiúságát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése