2016. december 28., szerda

Tündérkert

Csak így hívom. Évek óta épül-szépül. Ez a csodavilág alig pár kilométerre van tőlünk. Két város közt a főúton egy falu szélén.  Valamikor sok évvel ezelőtt álltunk meg -még Zsuzsi kicsi volt -,  hogy megnézzük, ne csak elsuhanjunk mellette.  De ezt látni kell,  szinte érezni a csodát.
Most a kicsiknek is megmutattuk közelről.  Imádták.
"Minden évben több mint háromszázezer égővel díszíti fel a kertjét dr. Évin Sándor nyársapáti állatorvos, akinek az otthonát nap mint nap rengetegen megcsodálják.
A monumentális karácsonyi díszkivilágítás a férfi otthona előtti park teljes növényzetét érinti. A fák ágain óriási fényfüzérek ragyognak, a bokrok szivárványszínben pompáznak, a kapukat pedig hatalmas hullócsillagok ékesítik.
A kert esti díszkivilágításban. A horribilis villanyszámlát egy alapítvány és az önkormányzat állja
– A díszkivilágítás ebben a formájában 2000 óta létezik. Korábban is volt, de jóval kisebb méretű. Amikor ide költöztünk a családdal, rögtön elkezdtünk parkosítani, és karácsonykor a gyerekek mindig újabb és újabb dí­sze­ket szerettek volna – me­sélte lapunknak az állatorvos, akinek há­rom fia közben felnőtt, de az ünnepi világítás évről évre újra felkerül.
A 441-es út mellett található karácsonyi fénykavalkád mellett sokan az ünnepek előtti rohanást megszakítva leparkolják járművüket, és a rideg időjárás ellenére közelebbről is szemügyre veszik az ünneplőbe öltöztetett parkot."
(borsonline)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése