2016. június 15., szerda

Az utolsó nap

Hát ez is eljött. Az utolsó nap az iskolában, óvodában. 
A fiúk már nagyon várták.  Hát én nem annyira.  Bár könnyebb lesz,  mert nem kell tanulni,  de nem leszek itthon velük. Ugyanúgy kell reggel 6-kor ébreszteni őket, ugyanúgy sietni, hogy 7.00-kor kilépjünk az ajtón. Csak nem oviba,  suliba mennek, hanem Mamihoz, Mamához.  Ebben iszonyatosan nagy szerencsénk van,  hogy van aki vigyázzon rájuk.  Nem is tudnám hogy lenne, ha nem lennének.

Az utolsó napokban mindentől búcsúzott Zozi.  Minden nap elmondta, hogy ma van az utolsó úszás,  rajz, informatika, ... stb.
Tegnap hazaköltöztünk a suliból,  ma már csak néhány dolog maradt.  Ide már csak az évzáró után,  a bizonyítványosztásra jövünk fel.  Harmadik osztályt a "nagyiskolában" járják már. 

Marci teljesen meglepett, az utolsó napokban békét kötött az óvodával. Az utolsó két héten először őt kellett vinni,  csak utána Zozit. Nekem jobb volt így, nem kellett cikáznom a városban reggelente. 
Már csak játszottak,  kirándultak,  sportnapoztak.
Ma reggel őt is kiköltöztettem. Már csak az maradt, ami rajta volt. 

A hét végére elvarrjuk az összes szálat.
Holnap zeneiskolában lesz évzáró.  Vasárnap az iskolában. Ott majd még elbúcsúzunk a tanító nénitől.
Készülnek a gyerekek egy kis műsorral.
 
Kíváncsi vagyok milyen lesz a bizonyítvány.  Gondolom nagy meglepetés nem ér majd.  Legalábbis remélem. 

Még megemlítem,  mert nagyon kikívánkozik... Van némi keserűség bennem.
Van a városban egy rendezvény ilyenkor tanév végén.  (most 3.-án volt)  Polgármesteri fogadás kiváló diákoknak.  Azok a diákok kapnak oklevelet,  akik kitűnő tanulók és valamilyen tanulmányi versenyen helyezést értek el. Illetve a sportolók. Hát most Zozi vagy nem lesz kitűnő,  vagy nem volt elég az országos szavalóverseny különdíja... Ugyanis ő sajnos nem kapott meghívást a rendezvényre. Nagyon szomorú is volt miatta...  Nem könnyű megértetni vele,  hogy attól még számunkra nagy dicsőség,  hogy ilyen ügyes, és igenis megéri részt venni a versenyeken. 
Hát ez van... 

A zeneiskolába a Tanár bácsinak kreatívkodtam ajándékot. Ha néni lenne egyszerűbb lenne,  kapna virágot... De mit lehet egy Tanár bácsinak adni?  Hát,  nekem nagy barátom a Gugli,  most is segített, nagyon jó ötletet adott. Ma végre el is készült.  Remélem tetszik majd.  Ha nem akkor megesszük és megisszuk. 
(egy üveg pezsgő a váz)

2 megjegyzés:

  1. Nem lehet, hogy a tanító néni csak elfelejtette Zozit lejelenti a városi ünnepségre? Mindenesetre gratula Zozinak!
    Az ajándék meg nagyon ötletes, elraktam a tarsolyomba :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom. De már mindegy is. Elmúlt, átbeszéltük, túl lesz rajta.
      Nagyon tetszett a Tanár bácsinak az ajándék. Körbevitte, megmutatta mindenkinek :-)

      Törlés