2014. december 12., péntek

A Boxer kutyus

Réges régen, amikor még Marci picurka volt kapott egy alvócimborát. Egy Boxer kutyust. Betettük az ágyikójába, de igazán nem érdekelte... nem játszott vele, nem aludt vele, de ott volt. Vigyázott rá. Amikor Marci kiköltözött a kiságyból át a gyerekszobába, a kutyus ott is hű cimbora volt, ott is őrizte álmát, pedig nem kapott sok ölelgetést... sőt... egyáltalán nem kapott. Sőt még neve sem lett igazán csak Boxer kutyus maradt.

Elérkezett a harmadik születésnap és az óvoda. Amikor kérdeztem Marcit, hogy mit választ alvócimborának gondolkodás nélkül a Boxer kutyust kérte. Ettől az időtől nagy a szerelem Marci és a Boxer kutyus közt. Azóta is hűségesen kíséri minden nap, felitatja a könnyeit, vigasztalja ha szükséges, őrzi délutáni álmát.

Egyik délután a Boxer kutyus ott felejtődött az oviban... volt este szomorúság... de reggel annál nagyobb volt az öröm amikor megtalálta Marci a csoportban.
Egy másik alkalommal a dm mini bevásárló kocsijában maradt... akkor vettük észre csak amikor hazaértünk. Visszarohantam, még épp odaértem zárás előtt és nagy nagy szerencsénkre ott várt a kasszánál a pulton szomorkodva.

Akkor döntöttem el, hogy kell egy másolat belőle, mert mi lesz ha nem lesz ilyen szerencsénk egyszer... A cimkéjén levő szöveg alapján sikerült beazonosítani a gyártót és rátaláltam Boxerünk pontos mására egy webáruházban. Naná hogy meg is rendeltem. Amikor megérkezett bekerült a szekrénybe, hogy majd szükség esetén elővesszük.
Ez a pillanat nem túl régen jött el, amikor ablakcsere volt a gyerekszobákban. Biztosan a nagy zajtól ijedhetett meg szegény kutyus, mert úgy elbújt, hogy hiába kerestük, hiába szólongattuk, nem jött elő... Amikor már az összes szekrény minden zugát felkutattuk és nem találtuk, akkor bújt elő a pihe-puha csillogó szőrű másik Boxer kutyus. Volt öröm. Marci szerint a régi Boxer kutyus kirándul és elküldte az új Boxer kutyust. Mindenki megnyugodott, új Boxer kutyus is tette a dolgát, vigasztalt, odasimult, álmot őrzött.

...és mi történt ma? Egy játékos doboz aljáról egy hátizsákból ki bújt elő? Igen igen a régi imádott Boxer kutyus :-) Azt az örömöt, ujjongást nem tudom leírni. Szinte körbetáncolta Marci a lakást :-)
Így ma este két Boxer kutyus vigyáz az álmára :-) na meg a Frakk, a fekete kutyus és a pennys banán :-)


Ő a régi Boxer kutyus.

Ő pedig az új Boxer kutyus
És itt vannak mindketten 
A mai alvás valahogy így

2 megjegyzés:

  1. Kedves Pannaa!
    És hol lehet venni ilyen kutyust?
    Üdv: Csaba

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Csaba!
      A játéknet.hu-n vettem, de sajnos most egyik magyar oldalon sem találom. Yomiko classic boxter néven keress rá, hátha Te nagyobb szerencsével jársz.
      Üdv. P.

      Törlés