2017. április 21., péntek

Beíratás pipa

Tegnap volt ez a jeles nap. 

Milyen érzés? ... fura, boldog,  szomorkás,  büszke,  elégedett, rémült ez így egyben. 

Hogy is történt?  Szépen szokás szerint "szétszórtam" a gyerekeket oviba, suliba,  mentem dolgozni.  A fontos határidős jelentéseket leadtam, majd átsétáltam abban a csodálatos időben a suliba. Az út minden pillanatát gyűlöltem,  mert baromi hideg volt és pont az arcomba hordta a szél a havat.
A beiratkozás az egyik tanteremben volt.  A három leendő elsős tanító néni, plusz az igazgatóhelyettes tanító néni volt ott.  Előre szóltak,  hogy a gyerekeket nem fontos vinni. Várni kellett kicsit, és ezidő alatt megnyugodott a lelkiismeretem, igen, jól tettem,  hogy nem hoztam Marcit magammal.  Az ott várakozó gyerekeket és szüleiket "kissé" megviselte a sorbanállás. Volt olyan aki komplett családdal jött. 2 gyerek,  apa, anya és nagyi. Hátjólvannabiztoselsőgyerek...

Na a lényeg,  hogy a papírokat rutinosan összekészítettem előre és ripsz-ropsz ment a dolog gyorsan.  Angol kéttannyelvű osztály maradt a befutó. Mivel Marci katolikus,  így a vallásnak megfelelő hittanra fog járni.  Van ismét lehetőség szolfézs oktatásra, ami tulajdonképpen beépül az első két évben az órarendbe. Ezért oda is beírattam. Kértem az előre összeállított füzetcsomagot, így megkímélem magunkat egy naaagy sulit megelőző idegbajos vásárlástól. 

Kitöltöttem vagy 10 nyilatkozatot és hozzájárulást étkezésről, allergiáról illetve meg nem létéről (a sulitej miatt), arról, hogy fotókat feltehetnek az iskola honlapjára, kirándulásra vihetik-e meg még mittudomén. Persze mindet elolvastam csak most nem tudom már...

Közben kibámultam az ablakon és pislogtam mekkora pelyhekben esik a hó... 

Amikor végeztem pont kicsengettek. Átsétáltam a szomszéd teremhez és meglestem Zozit.  Ugyanis pont a szomszédjukban voltam :-)  Szerencsére nem érezte cikinek épp, hogy megjelentem (erre már nagyon figyelni kell)  lenyomott két puszit és futottam vissza dolgozni. 

Útközben még visszatuszkoltam pár könnycseppet, mert valahogy olyan szentimentális hangulatba kerültem... 
Szóval így történt...  Még egy lépéssel a suli felé... 

Jaaa, és lehet izgulni, hogy milyen levelet kapunk május 5-e után...  Hova vették fel... 

9 megjegyzés:

  1. Ne is mondd!!!Fura, én folyton vizslatom Zalánt,hogy mikor lett ekkora???? Mi van még a kéttanon kívül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Német kéttannyelvű, és matek-informatika. De Marcinak ez a tanító néni volt csak szimpatikus. Akit megkérdeztem dicséri, tény hogy nem egy babusgatós tipus... Hát majd meglátjuk.

      Törlés
    2. Huha ,szupi!Sima mezei osztaly mar nincs is? 😊😊😊😊 Nalunk sem. De jo ez, nekem tetszik.😊

      Törlés
    3. Itt már régóta nincs. De oda nem is íratnám. Zsuzsival ezt jól megtanultam. Ő az első osztályt még Cegléden kezdte, amikor ideköltöztünk a másodikba csak sima osztályba vették fel. Hát hogy is mondjam... Ott van a maradék.
      Zozi amikor elsős lett még csak matek-info tagozat volt. Egyértelmű volt, hogy oda ment. Rá egy évre lett így, hogy két kéttannyelvű osztály és a matek-info.
      Végülis ezek közül bármelyik jó lenne, de Marci ezt választotta. Örülök is, mert nagyon jól ment neki az ovis-angol. Közben persze kiderült, hogy nagyon jól menne a matek is, de az a tanító néni Nem annyira szimpatikus Marcinak. Aranyos pedig. Hát majd meglátjuk. Olyan lutri ez még ilyenkor. Túlterhelni sem szeretném, de azt sem, hogy csak úgy elsikkadjon a tehetsége.

      Törlés
  2. az egész család ott volt-on nagyon nevettem. Apa, anya, kistesó még oké, na de a nagymama???? Mondjuk én már azon is mindig meglepődöm, hogy vannak akik párossával járnak szülőire... nem értem miért. Nálunk pont elég Ferinek annyi infó, amit én továbbadok. Néha még az is sok. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nagymama sétált a picivel amíg apuanyugyerek bent voltak. Igaz a pici torkaszakadtából sírt amikor eltűntek az ajtó mögött... Nemtom...én inkább ott hagytam volna a mamánál. Én sem értem ezt a párosával szülőire járóst... Na meg mit is keresnek az apukák egy anyák napi ünnepségen?? Nálunk ilyen is volt már :-D

      Törlés
    2. Tibi szokott jönni anyák napjára. De neki van felmentése, fotózik. :-)

      Törlés
    3. Naa. Te is tudod, nem a fotós videós apákokról van szó :-D
      Természetesen Tibid fel van mentve :-D

      Törlés
    4. Persze, tudom.:) Az ő fotóit mindenki értékelni szokta. :)
      Popianyu

      Törlés