2015. június 4., csütörtök

Gyermeknap-2. felvonás... vasárnap

Bár a program ötletét "loptam"... de nagyon ígéretes volt, nekünk pláne kihagyhatatlan :-)
Az egyik blogban  -amit nagyon kedvelek-   találtam rá a hírre, hogy vasárnap a tűzoltólaktanyák nyitva lesznek a gyerekek számára. Miután mindkét fiú nagy rajongója a lánglovagoknak, ráadásul nem is voltunk még a "tűzoltók garázsában"  feltétlen ott volt a helyünk. Miután a városunk tűzoltóflottája nem túl nagy, na meg a fiúk minden rendezvényen kipróbálják a kitelepült tűzoltóautókat, így a Ceglédi csapatot választottuk. Jól tettük. Mindent megnézhettünk és kipróbálhattunk kivéve nagy bánatunkra a magasba emelő kosaras autót. (annak a létráját csak Apa mászhatta végig...) Majd legközelebb mi is feljutunk talán.
Volt próbariasztás, sajnos egy éles is, így közvetlen közelről élhettük át az izgalmakat. A gyerekek kipróbálhattak egy régi kézzel pumpálható locsolótartályt, lufikra célozhattak a vízzel. Na ez tetszett a legjobban nekik, mindenki csupa víz lett, hol az egyik tűzoltót locsolták nyakon hol Apát :-) Illetve Zozinak nagyon bejött az a rúd ahol lecsúsznak a fiúk riasztáskor, Marcinak pedig a sisak :-)
Bár szomorkás hangulata volt, de tetszettek a nyugdíjazott réges régi tűzoltóautók is. A cseresznyefa az udvarban pedig... na azt jól megdézsmáltuk :-)

Egy közös ebéddel zártuk a bulit a "halacskás benzinkúton". Ez is jó kis nap volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése