2017. december 23., szombat

Mikulások jönnek-mennek

Rögtön december elején volt Marciék osztályában a mikulás ünnepség. Egy kis műsort adtak. Először magyarul aztán angolul. Ügyesek voltak nagyon. Bár a második feléből egy kukkot sem értettem, de jól érezték magukat,  mert hatalmasakat kacagtak közben.
A műsor után volt némi kézműveskedés. Angyalt és fenyőfát gyártottunk. Majd ismét a szőnyegre terelte a tanító néni őket, és énekeltek. Aztán megérkezett a Mikulás. Egy naagy zsákot hozott, minden gyereket a nevén szólított és volt némi irgum--burgum meg némi dícséret.  Aztán megkapták a csomagokat.
Marcinak többet kellene jelentkezni és aktívabban részt venni az órákon, mert hiába ügyes és okos ha ezt nem mutatja meg.

Másnap jött itthon is a Miku. Idén először a szobájuk ablakába tették a csizmákat amik természetesen alig fértek el. Jobb lesz azoknak jövőre az erkély ajtó előtt. 😊
Itt is volt nagy örömködés.  Mert a kinézett starwars figurák is a csizmák mellett voltak ...

A következő mikulás az Operett színházban volt. Ugyanis Apa céges mikulása szuper szervezéssel oda érkezett. Az Oszi-boszi darabot láthattuk örök kedvencemmel Oszvald Marikával. Voltak pillanatok amikor a könnyem is potyogott a meghatottságtól. Az élmény kimondhatatlan, felejthetetlen volt. A fiúk is nagyon élvezték. A műsor után volt egy fogadás, ettünk-ittunk. 
Levezető sétaként körbejártuk az Országházat. Megnéztük a nagy-nagy karácsonyfát.  Aztán usgyi haza.

Persze közben jött még Miku a rokonság szinte minden pontjára, így aztán édességhiányban nem szenvedünk.

Most jó nagyot ugrok időben, mert Zoziék ünnepsége csak a szünet előtti napon,  kedden volt tartva. Szép adventi műsort adtak.  Nagyon meghatóra sikeredett. Külön szerepeltek a fiúk, külön a lányok. A fiúk egy kis történetet adtak elő ahol Zozó narrátor volt. A lányok táncoltak egy-egy világító mécsessel a kezükben.
Szépek voltak.
Itt is voltak kézműveskedés,  készítettünk karácsonyi díszeket meg mécsestartót.
És téli szüneeeet! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése