2016. május 22., vasárnap

Helló, helló Balaton!!!!

Az elmúlt két hetet ha jellemeznem kellene,  nagy bajban lennék... Legyen elég annyi,  hogy nem volt túl nagy élmény. 
Ezért már hét közepén kitaláltuk,  hogy bocs... tojunk az egészre,  valami nagyon jó dolgot csinálunk hétvégén. 
Végül csütörtök estére azt találta ki Apa, hogy kirándulni menjünk, méghozzá nézzük meg van-e víz a Balatonban. (csurig van)

Szombaton reggel indultunk. Balatonfüred volt az uticél.  Az első utunk a szökőkút volt, majd ittunk egy kávét a kikötőben.  Sétáltunk a Tagore-sétányon, a fiúk teleitták magukat savanyú vízzel. Marci kitalálta, hogy hekket ebédeljünk, ezért átmentünk Csopakra a strandra. 
Ott a Kaktusz-teraszt választottuk.  Egyrészt, mert tuti jól főznek,  kedvesek, másrészt pedig maga a terasz a "tetőn"  van,  és nagyon jó a kilátás. 
Kedvességgel most sem volt baj.  Sőt, kaptunk ajándék palacsintákat ebéd után.
Kicsit üldögéltünk még a parton.  Zozi még régebben (kb télen) felfedezte,  hogy az telefonon az időkép alkalmazás webkamerája pont azt a képet mutatja, ahol nyáron pancsolni szoktak.  Na most ott kellett ülnünk addig amíg nem mutatott minket is...  :-)

Ezután fel- vagy lementünk a Koloska-völgybe. Megnéztük a vadasparkot. Illetve csak átmentünk rajta,  mert valami túra útvonalat fedezett fel Zozi,  és elindultunk arra.  Pár métert mentünk egy jó sűrű erdei úton, majd egy mezőre jutottunk. Fantasztikusan szép volt.  A fű akkora volt, mint a fiúk.  És pillangók,  és virágok, és hegyek,  meg völgyek,  és csend.   Még árvalányhajat is láttunk. Jó lett volna megállítani az időt. 
Végül arra az útra találtunk vissza,  ahol a vadaspark van,  így már ott ballagtunk az autóhoz. 
Na ide nyáron tuti visszatérünk. 
Még visszagurultunk Füredre,  fagyiztunk egyet, majd hazaindultunk.
A fiúk el is aludtak út közben nagyon elfáradtak.  De tele élménnyel értünk haza.  És olyan jó volt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése