2015. október 28., szerda

Állatkert Jászberény

Keddre is kellemes őszi időt ígért az időjós,  így a terveket tett követte. 

Tulajdonképpen tőlünk csupán egy órányi autóút,  nem indultunk korán.

Sok évvel ezelőtt voltam utoljára itt,  Zsuzsi akkora volt,  mint most Marci.  Azóta minimum kettő felújításon esett át az állatkert.  Emlékeimben tágas kifutók voltak,  és sok-sok majom. 

Hááát az első sokk a pénztárnál ért minket...  Igen borsos áron kaptuk a belépőket. ... És hát nem tudom...  Többet vártunk...  Komor állatokat láttunk, nem túl nagy helyen...  Már ha láttuk őket, mert nem nagyon bújtak elő még.  Félóránként van látvány etetés, mi a pingvinekét és a gibbonokét  néztük meg.  Ezek tényleg érdekesek voltak. Hiányoltam viszont az apró majmokat...  voltak,  de sokkal többre emlékeztem.  Viszont aranyosak voltak nagyon :-)  Sétáltunk egy nagyot a botanikai tanösvényen.  A kicsik végülis nagyon jól érezték magukat. Még indulás előtt ugráltak egy keveset a játszótéren, aztán indulás tovább. 

Tanulság: vagy ne várj túl sokat,  vagy dobj hozzá két ezrest és menj a fővárosiba....

2 megjegyzés:

  1. Nekünk is egy órányira van Jászberény.
    Igen, hát ölég borsos ára van, ahhoz képest, hogy pici. Ha sorba követi az emberlánya a látványetetéseket, ami, hozzáteszem, gyerekkkel szinte lehetetlen, akkor nagyon jó ez az állatkert, mi egyébként nagyon szeretjük, minden évben beugrunk egyszer. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon készültünk mi is a látványetetésekre, de az oroszlán, és a többi "cica" épp koplaló napon voltak. A szurikátákat sajnos lekéstük, tovább meg már nem akartunk maradni.
      Mi Kecskeméten szoktunk állatkertezni. Kicsi, barátságos, de most ide vágytunk. Bízom benne, hogy az állatok csak a hideg miatt voltak ennyire morcosak.

      Törlés