2013. július 31., szerda

Zozi 5 éves lett

Igen ám... milyen nagy fiú már... az én ici-pici szuszogó csomagom...

Mielőtt ideültem a géphez millió gondolat cikázott a fejemben amit le szerettem volna írni Róla... Aztán most huss, elillantak... 

Tehát: 
-méreteket kivételesen pontosan tudok, mert múlt héten voltunk a védőnéninél... Kereken 16 kg és 103 cm. Nem túl nagy, viszont szép arányos. Szerintem nagyon vékonyka. Bár az ő étvágyához képest ezek az eredmények túl jók is... igazából fogalmam sincs honnan veszi az erejét, annyira keveset eszik... Kedvence reggelire újabban a májasos kenyér kakaóval vagy tejeskávéval, ebédre még mindig a "fácánleves" a nyerő, újabban a sült csirkecomb sok-sok bőrével (...) krumplipüré, vacsorára pedig jöhet spagetti, pizza, melegszendvics. Ez így nagyon jó kis étrend lenne, ha minden nap ez lehetne :-)

-mozgás: futóbiciklijét lassan kiszorítja egy igazi kétkerekű, amin még ugyan van segédkerék. Ez egy megelőlegezett szülinapi ajándék. Szinte minden este le kell menni "tekerni" kicsit, de nem bánom, mert hátha erősödik cseppet. 

-rajzol-rajzol-rajzol. Egyre ügyesebben. Minap egy kutyával lepett meg, amit bátyám kislányával Anitával közösen alkottak. 

-Továbbra is a legjobb barátai a számok... Csak ámulok és bámulok, hogy milyen ügyesen adja össze, vonja ki őket 10-es számkörben biztosan, felette még kicsi segítséggel. Az 5-6 éveseknek szóló foglalkoztató füzetek nem jelentenek akadályt, bármilyen témakörben hozhatom haza, imádja és falja...
Viszont színezni nem szeret, mostanában a vonalkövető feladatokat utoljára hagyja, mert ahhoz nincs annyi türelme még. Persze ráér :-) 
Szereti a puzzlekat, a labirintusos játékokat. Mostanában elég sokat társasoznak Zsuzsival, kezdi érteni a Malom lényegét, bár ez még akkora sikerélményt nem hozott neki.

-Mesék, továbbra is bármennyi, bármilyen. Bár ez utóbbi nem teljesen igaz, mert ha "buta mese" (értsd erőszakos, verekedős) van a tévében akkor átkapcsol másra vagy kijön a szobából. Persze az esti mesélés nem maradhat el. Igazi kedvence nincs.

-Mostanában sokat harcolnak Marcival... legnagyobb bánatomra van amikor össze is verekednek. Néha nem lépek közbe, próbálják megoldani a konfliktust közösen, de ha valamelyik odacsap akkor közbelépek... Mindketten tudják, hogy ez nekem nagyon nagy bánatot okoz, van ilyenkor ígérgetés és bocsánatkérés, (ugye anya holnap már elfelejted). Mindkettőnek bocsánatot kell kérni/meg kell bocsátani és átölelni a másikat. Nem nagyon tudom még kezelni ezeket a hatalmi harcokat...
De mindezek ellenére nagyon jó testvérek. Zozi élvezettel tanítgatja Marcit beszélni :-) na meg minden másra... (naná, hogy rosszalkodni is :-D )
Zsuzsival kevesebb a konfliktus, mert ő a nagy és sokszor inkább enged...

-Ugyanúgy imád hozzám bújni mint eddig, ebben semmi nem változott. Nagyon kell neki a simogatás, a dicséret, a megerősítés. Hihetetlen mértékű és mennyiségű szeretet van benne, ezt ki is nyilvánítja. nagyon szeret ajándékozni is. Általában rajzokat, de van amikor saját kis kincseit csomagolja be és adja nekem :-) ez számomra nagyon megható. Lesi, várja hogy valakinek szülinapja/névnapja vagy bármi ünnepe legyen, készül rá, számolgatja a napokat és nem felejti el :-)

-Tudományok: hát sokszor meglep mennyi mindent tud :-)  hogy vörös a Mars, melyik szám páros, melyik szó milyen betűvel kezdődik, meg még sok hasonló dolog, amit nem is gondolnánk hogy tudja... honnan? rejtély... nem tudom valamit hall vagy lát megjegyzi. Szivacsagyú... minden tudományt magába szív. Remélem ez később is így marad :-)

Rosszat is írjak? Nem tudok... persze elfogult vagyok. Ő is mint minden gyerek hisztizik olykor, akaratos is tud lenni, pimasz meg vissza is beszél. Van amikor nagyon kihoz a sodromból. De ezek mind, mind eltörpülnek amellett, hogy igenis aranyos, okos, gyönyörű kisfiú. 

...ÉS A MIÉNK... 

IMÁDLAK KICSI CSILLAG!!! 

NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!








11 megjegyzés:

  1. Sok boldogságot Zozinak!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Boldog születésnapot Zozinak! Oli azóta a kis kirándulás óta is emlegeti :))

    VálaszTörlés
  3. Boldog Szülinapot a nagyfiúnak! Ahhh, ez a mosoly...evrol evre szivdoglesztobb :-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket. :-)
    Zozinak felolvastam mindet nagyon örült neki, hogy ilyen sok néni gondolt rá, és mindenkinek küld egy puszit.

    VálaszTörlés
  5. Jaj de édes! :) Én is sok-sok boldogságot kívánok Neki! :)

    Egyre ügyesebb, okosabb nagy fiú!

    Nálunk is vannak viták mostanában, és én azon vagyok hogy segítsek nekik megoldást adni. Ahogy írod is, hogy bocsánatot kérünk, megbeszéljük az odacsapás helyet, stb. Ők egyébként is ugyanolyan könnyen elengedik a konfliktusaikat, mint amilyen könnyen létrehozzák ;)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon Sok Boldog Szülinapot még! Ölellek Benneteket :)

    VálaszTörlés
  7. Márti, Poci, köszönjük Nektek is :-)

    VálaszTörlés
  8. Utólag is boldog Ötödiket Zozinak!

    VálaszTörlés
  9. <3 <3 <3 MIllió ölelés Szülinapra utólag! Kissé el vagyok veszve, de gondolva Rátok sokszor! :)

    VálaszTörlés