2009. május 10., vasárnap

Csavarogtunk


Adós vagyok egy beszámolóval...
Csodálatos hétvégét töltöttünk el a Balatonnál.  Igyekeztünk aktívan eltölteni ezt a kis időt, de úgy hiszem jó tartalmasra is sikeredett. Sokfelé jártunk, sokmindent megnéztünk, de bármerre mentünk nagyon kedves volt mindenki velünk. Zolikám fantasztikusan viselte az egész csavargósdit. Pedig tartottam kicsit tőle, mennyire zavarja meg, hogy minden másként, máshol, máshogyan van, mint amit megszokott. De igazán nem lehet okom panaszra, mert egyszer sem sirdogált, nem volt nyűgös. Zsuzsi pedig imádta az egészet, elemében volt végig. Az üdülőben voltak kis barátai. Esténként szinte látni sem láttuk, úgy kellett becserkészni, hogy jöhetne már aludni :) 
Akkor hát:
Amikor odaértünk ebéddel vártak minket. Kipakoltunk és elmentünk sétálni egyet a partra. Ez a kép a sétányon készült, ami hihetetlenül gyönyörű színekben pompázott. (Picuranyu ezt a képet Neked küldöm :) )
Pénteken délelőtt Veszprémben voltunk az állatkertben. Sok-sok évvel ezelőtt voltam már, de akkor sem és most sem éreztem jól magam ott. Valahogy olyan búsak, szomorúak az állatok. Pedig tényleg gyönyörűen korszerűsítve lett az egész állatkert.  Ebéd Csopakon, utána Balatonfüred. Imádom. Ott mindig hatalmas élet van. Óriásit sétáltunk. A sétány elejétől a kikötőn át a Helkáig. Nagyon jó volt az idő, sütött a nap, bár a szél eléggé fújt.
Szombaton ennyire nem volt szerencsénk az idővel.  Keszthely volt betervezve, a Babamúzeum, a Festetits kastély, meg még amit találunk. Mire odaértünk már elég borult volt az ég és hideg is szél is fújt. A kastélyba mentünk először. Oda sajnos babakocsival nem lehet bemenni, így Zolikám az én kezemben, hol Zoliéban utazott. A parkban is sétáltunk egy nagyot.
Mire bejártuk a parkot zuhogott az eső, így a többi látnivalót meghagytuk máskorra :( Elindultunk vissza. Badacsonyt elhagyva százágra sütni kezdett a nap, így gondoltuk megnézzük Tihanyt. Annyira nem is az Apátság érdekelt minket, hanem a Belső-tó környéke. nagyon nagy szerencsénk volt, mert épp egy rendezvényre pottyantunk be. Akkor tartották a Kecskeköröm-fesztivált. Na volt ott minden: kovács mester, nyilazás, kutya szépségverseny, főzőverseny, kirakodó vásár. ...és persze hihetetlenül gyönyörű táj.
Vacsora után, az üdülő kertjében sétálgattunk általában. Ha még nem jártuk le térdig a lábunkat, akkor ott is megtehettük. Gyönyörűen parkosítva van az egész, eldugott kis padokkal, játszótérrel.
Zolikám kipróbálta a hintát. Nagyon tetszett, voltak hatalmas kacagások :)
Nagyon tetszett a rugós autó is :)
...Apácskával csúzdáztak...
...velem egy kötélre lógatott gerendán billegett...
Bújócskáztunk a bokrok között... :)
Hol volt közben Zsuzsi? Hát csocsózott... először kis barátokkal...
...persze Apát is rá lehetett venni egy-két meccsre :) Közben Zolikám szétnézett az asztalok alatt  :))
Mindent összevetve, ez az a hely, ahová visszavágyik az ember. Az ahogy fogadtak, amilyen kiszolgálás volt, az fantasztikus. Nagyon-nagyon bababarát az üdülő, minden volt, Kiságy, kád, etetőszék... sorolhatnám. Nagyon jó lenne visszamenni hosszabb időre.
Itthon aztán belecsöppentünk a hétköznapok darálójába. Egész héten csak mostam-mostam, éééés valahogy nem akar elfogyni sohasem.
Zoli vizsgálatait is végzik. Sajnos az egyik lelete nem lett jó...  így csúszik a műtét is, addig amíg nem produkál negatív leletet... Pedig már jó lenne túl lenni rajta.
Még egy jó hír ami a héten történt:
Ismét egy emléklap: Zsuzsink 1. helyezést ért el az iskolai szépírási versenyen :) Nagyon-nagyon büszke vagyok RÁ :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése